Virágzó Tea – a látványos frissesség
Az angolokat leszámítva, talán kevés olyan nemzet van Európában, amelyik régi teakultúrával rendelkezik, amelyiknek nap mint nap megjelenik ez az ital az asztalán. Általában főleg a Keleti és Közel-Keleti kultúrák azok, amelyekben mély hagyománya van ennek a frissítő italnak.
A Virágzó Tea fogalma sem annyira ismert a nyugati ember számára, hiszen ez is Keleten született és onnan kezdett egyre elterjedté válni. Pontosabban Kínát, Indiát, valamint Sri Lankát tekinthetjük a bölcsőjének.
A Virágzó Tea készítésének módja is egészen különleges, mivel tavasszal a tealevél hajtásokból rakják össze gumó formájúra. Majd ezeket a gumókat hosszabb ideig áztatják jázmin eszenciában, aminek eredményeképpen ízük még intenzívebb lesz.
Annak érdekében, hogy a gumók biztosan megőrizzék aromájukat, mindegyiket külön csomagolják be. Amikor egy ilyen művészi pontossággal elkészített gumót beleteszünk a forró vízbe, az kinyílik és egy tavaszi virágcsokor látványa tárul elénk a csésze alján. A Virágzó Tea nemcsak frissítő ital, hanem nagyszerű látványosság is.