Étkezéseink kincse a jó füstölt tarja
A magyar gasztronómia túlnyomó részét képezik a disznóhúsból készült levesek, húsételek illetve egytálételek. A disznó részei között is különbséget tesznek a receptkönyvek, mint például a tarja, csülök, stb.
A füstölt tarja a sertés olyan ízletes része, amelyik szinte mindennemű ételbe megfelel, illetve ízletes és rugalmas állaga révén, kiemelkedő helyet foglal el a magyar konyha területén. Azonban vigyázni kell ezzel az ízletes falattal, hiszen a modernkori boltokban nem minden az, aminek látszik!
Figyeljünk oda a minőségre és inkább kétszer is gondoljuk meg, mielőtt megvennénk az árusok által feldicsért portékát. A legjobb a keményfán füstölt tarja, aminek íze messzemenően meghaladja, a sokszor csak füstaromával kezelt darabokét.
A házilag elkészített, hagyományosan füstölt tarja megőrzi a ruganyos állagát, nem lesz vizenyős és mivel saját kezűleg készítettük, biztosak lehetünk a termék minőségében, a számunkra megfelelő íz-világában, ami fontos egy ínycsiklandó vacsora elkészítése érdekében.