Euróért

A valuta mindenek előtt!

A méltán híres magyar vörösborok

Kadarka, Kékfrankos, Egri Bikavér, Királyok, ezek csak néhányak azon finom italok közül, amelyeket az országban termesztenek. A magyar vörösborok messze földön ismertek, nemcsak az országban, hanem annak határain túl is. A több évszázados tapasztalat és a kivalló előállítás meghozza a gyümölcsét.

Létezett régen egy régió, az Érmellék (ami ma csak árnyéka hajdani önmagának), ahonnan a jó minőségű, akkor még magyar vörösborok egészen a kínai császár udvaráig is eljutottak. Ez igazán nívós dolognak számított, főleg azokban az időkben, amikor még nem léteztek sem repülők, sem kamionok, amelyek napok alatt elszállították az árut a megrendelőhöz.

A lankás lejtők, amelyeket az Ős-Tisza és Ős-Maros hordott össze, olyan jó minőségű tápanyagot biztosított és biztosítana mai napig is a nemes ital készítéséhez, hogy az messze földön ismerté vált. A világháború és aztán az emberek nemtörődömsége odavezetett, hogy az egykor méltán híres magyar vörösborok szinte teljesen eltűntek erről a vidékről. Csak néhány borászat, helyi szinten próbálja feleleveníteni a hagyományokat.

A méltán híres magyar vörösborok

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás