Euróért

A valuta mindenek előtt!

Igazi gyógynövény a csípős paprika

Nem is gondolnánk, hogy mennyi olyan hasznos növény megtermelhető, akár egy balkonládában is, amit aztán számtalan módon alkalmazhatunk az egészségünk megőrzése érdekében. A magyar konyha egyik elengedhetetlen és hagyományos alkotóeleme a csípős paprika. Ez a zöldség ugyanakkor nemcsak az ételeinket teheti pikánsabbá, hanem gyógynövényként is felhasználható.

Többen tévesen úgy vélik, hogy a jelentős mennyiségű csípős paprika fogyasztás gyomorfekélyt okoz. Ennek azonban pontosan az ellenkezőjét mutatták ki a kutatások, ugyanis bár maró érzést kelt a nyelőcsőben és a gyomorban, a magas kapszaicin tartalma miatt, de pontosan ezért elpusztítja a csípős paprika azokat a baktériumokat, amelyek a panaszokat okoznák.

Mindezek mellett, még erősíti az immunrendszert, serkenti a vérkeringést, jelentős mennyiségű C-vitamint tartalmaz, enyhíti a náthát, segítséget nyújt a fogyásban és még itt nem ér véget a sor. Saját kezűleg is készíthető csípős paprika tinktúra, amit aztán igen jó hatásfokkal alkalmazhatunk bizonyos fájdalmak kezelésére.

Igazi gyógynövény a csípős paprika

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás